Årets Tema 2020

Fonden for Entreprenørskab er glade for at annoncere, at vi har indgået et samarbejde med LB Forsikring om Projekt Edison forløbet 2020. Årets tema er ”Min hverdag i fremtiden”.


 

Fonden for Entreprenørskab og LB Forsikring har udarbejdet årets tema, som bliver ”Min Hverdag i Fremtiden”. Der er i øjeblikket mange lokale og globale samfundsmæssige udfordringer og problematikker, der har en stor indflydelse på vores fremtid. Projekt Edison er med til at give eleverne viden om disse problemstillinger og vil gennem entreprenørskabsundervisning give dem værktøjer til at kunne være en del af løsningen på dem.

 

Materialet i år vil arbejde med to overordnede områder - ”Byen” og ”Boligen” - der begge har fire temaer: Fællesskab, Klima/bæredygtighed, Digitalisering/teknologi og udvalgte verdensmål.

 

Formålet med undervisningsmaterialet til Projekt Edison er at give lærere og elever et godt afsæt til hele Projekt Edison og til entreprenørskabsprocesser generelt. Materialet skal ses som inspiration og vejledning til processen. Igennem den entreprenante proces vil der være øvelser og redskaber, som man som lærer og elev kan bruge til at opnå et godt forløb. Formålet med vidensdelen i materialet er at give eleverne faglig viden, der omhandler nogle af de fagmål, som elever på 6. og 7. klassetrin skal forholde sig til. Endvidere er det vigtigt, at eleverne får en faglig basisviden omkring årets tema. Dette er centralt, når eleverne skal til at udvikle og innovere på problemstillinger under ”Min hverdag i fremtiden”

 

I materialet vil eleverne blive præsenteret for områderne ”Byen” og ”Boligen” og for forskellige underemner, som vil være med til at udfolde årets tema og inspirere eleverne til at finde en god problemstilling. Vidensdelen i årets undervisningsmateriale vil tage udgangspunkt i temaer, som rammer ind i følgende fag: dansk, matematik, natur/teknologi og fysik/kemi.

 

Undervisningsmaterialet vil være klar til download her på siden den 1. august 2020

 

Vi glæder os meget til årets Projekt Edison og ser frem til at følge elevernes processer og ideer.

 

Er du og din klasse interesseret i at deltage i Projekt Edison 2020, kan I tilmelde jer via linket her:

https://edison.ffe-ye.dk/tilmelding

 

For spørgsmål og mere information om Projekt Edison er I meget velkommen til at kontakte programleder, Henrik Thise henrik@ffefonden.dk