Idévejen - Vores by i fremtiden

Materialet til Idévejen er udarbejdet af mindthefuture og EduC i samarbejde med Fonden for Entreprenørskab og Teknologipagten.

 

Formålet med Projekt Edison er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb, og muligvis vække en interesse for entreprenørskab, teknologi og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt samt udfolde sig kreativt.Elever, der deltager i Projekt Edison, skal arbejde under et bredt nationalt tema fastsat af Fonden for Entreprenørskab i samarbejde med en arbejdsgruppe fra de deltagende kommuner. I løbet af efteråret skal eleverne arbejde med produktudvikling, præsentationsteknik, visualisering og markedspotentiale samt evt. teknologi som forberedelse til lokalfinalerne og til landsfinalen i november, hvor de skal fremvise deres endelige produkt for dommere, undervisere og forældre.

 

Du finder materialet ved at trykke på forsiderne herunder:

 

   

 

Du kan også hente materialet som pdf her:

Den primære målgruppe for materialet er 6. og 7. klasse, men man vil med enkelte tilpasninger nemt kunne arbejde med det i hele udskolingen.

 

Dette projekt handler om innovation og entreprenørskab. Det går ud på at få nogle helt nye idéer, som kan skabe værdi for andre, og derefter forsøge at gøre idéerne til virkelighed. Der er mange, der mener, at det er noget af det vigtigste at kunne i fremtiden, så vi kan blive ved med at forbedre verden og klare os godt. 

 

Først kommer I til at arbejde med at finde viden, og derefter skal I finde på nye, innovative idéer ud fra problemstillinger knyttet til årets udfordring.

 

I vil blive guidet igennem en masse forskellige opgaver, der alle har et helt bestemt formål - nemlig på forskellige måder at hjælpe jer med at finde på noget virkelig originalt, nyt og værdiskabende.

 

Når I har fået rigtig mange idéer, skal I udvælge én idé og undersøge, at den ikke allerede er opfundet. Derefter skal I udvikle og forbedre idéen, så den til sidst er god nok til at blive præsenteret for andre og måske blive til virkelighed. Til sidst skal I samle op på alt det, I har lært i hele projektet.