Landsfinalen i Projekt Edison blev afholdt online den 25. november 2021

I 2021 blev Danish Entrepreneurship Award til Danish Entrepreneurship Festival

I hele uge 47 i 2021 blev der online afholdt Danish Entreprenurship Festival, hvor Projekt Edison landsfinale løb af stablen torsdag den 25. november. Til landsfinalen var Camilla Ottesen vært, og sammen med DJ Jonas Bonnerup fik de skabt en fed Projekt Edison-fest. 

Til landsfinalen var der utrolig mange gode pitches og idéer, men der var kun én vinder. Green Fitnezz fra Kobberbakkeskolen, afd. Rønnebæk i Næstved løb med førstepladsen for deres idé med at udnytte den energi, man skaber i et træningscenter, når man løber på et løbebånd. Bag idéen står Emma Brylle Rasmussen, Maya Bisgaard Kalmar Winther, Cathrine Rosenstjerne Zachau, Karoline Ida Klintø Arndal og Sofie Marie Hebert. Gruppen vandt 10.000 kroner til klassekassen for deres idé. 

Andenpladsen gik til Shower Watch fra Søndersøskolen på Nordfyn. Gruppen har udviklet et badeur, som begrænser ens forbrug af varmt vand, når man går i bad. Man sætter selv en tid på uret og fem minutter før den tid begynder vandet langsomt at blive koldere og på den måde vil gruppen forkorte folks bade og dermed spare på grundvandet. Med den idé vandt gruppen 6.000 kroner til klassekassen. 

Tredjepladsen gik til My Trash fra Skovlunde Skole, afd. Rosenlund i Ballerup. My Trash er en app, hvor man kan tage billeder af det skrald, man er ude at samle. De billeder kan man så få udvekslet til point, som man kan få byttet til at plante træer, buske eller andet, der kan være med til at gøre noget godt for vores natur og klima. My trash vandt 4.000 kroner til klassekassen for deres idé. 

 

Udover 1. 2. og 3. pladsen blev der uddelt tre særpriser, som var Projekt Edison-dansen, den bedste virtuelle stand samt Standbingo. 

 

Præcis hvordan Landsfinalen 2022 kommer til at foregå er ikke helt på plads endnu - så følg gerne med her på siden eller på vores Facebook for flere opdateringer og nyheder.